Testi tehdään puolueettomissa laboratorioissa yhdessä muiden maiden kuluttajalehtien kanssa. Astianpesukoneiden testaus perustuu standardiin EN 60436:2020/A12:2022, mutta testausmenetelmiä on sovellettu vastaamaan astianpesukoneiden todellista kuluttajakäyttöä.
Testit suoritetaan 23±2 °C:n lämpötilassa ja 55±5 %:n suhteellisessa ilmankosteudessa. Astianpesukoneissa käytettävän veden lämpötila on 15±2 °C ja kovuus 10,1–11,2 °dH.
Testissä puhdistettiin sekä keraamisia että melamiinisia astioita, laseja, ruokailuvälineitä, muovirasioita sekä teräksisiä kattiloita ja vuokia. Pesuaineina käytettiin IEC-standardin E-tyypin mukaista pesujauhetta sekä EN 50242 -standardin mukaista C-tyypin huuhtelukirkastetta ja vedenpehmennyssuolaa.
Puhdistettavat astiat liattiin standardin mukaisilla ilma- ja uunikuivausmenetelmillä. Ilmakuivausmenetelmässä astiat liattiin kananmunalla, pinaatilla, kaurahiutaleilla, margariinilla, kahvinpuruilla, teellä sekä tomaattimehulla. Likaisten astioiden annettiin kuivua kaksi tuntia huoneenlämmössä.
Uunikuivausmenetelmässä astiat liattiin kananmunalla, lihalla, pinaatilla, kaurahiutaleilla, perunatärkkelyksellä, teellä sekä maidolla. Likaisia astioita pidettiin kaksi tuntia 80 °C:n lämpötilassa ja puoli tuntia huoneenlämmössä.
Lisäksi teräksisiä kattiloita ja keraamisia vuokia liattiin keittämällä maitokaakaota ja paistamalla uunissa lihaa sekä margariinin, jauhojen, keltuaisen, sokerin, ketsupin ja veden seosta. Keittämisen ja paistamisen jälkeen astioiden annettiin olla puoli tuntia huoneenlämmössä.
Astianpesukoneet täytettiin tasaisesti eri tavoilla liatuilla astioilla sekä puhtailla astioilla. Täyttö sisälsi yhteensä 101 kappaletta 13 astiaston laitteelle, ja pestävien astioiden määrää sovellettiin isompien tai pienempien laitteiden kohdalla.